“Дуже ймовірно, що Україна стане членом ЄС” – Байден

Президент США Джо Байден заявив, що вважає вступ України до Європейського союзу “дуже ймовірним”.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає Reuters.

Відповідну заяву американський лідер зробив на тлі того, що найближчим часом лідери ЄС мають проголосувати за надання статусу кандидата на вступ Україні.

Водночас він зазначив, що під час європейського турне навряд відвідає Україну. Відомо, що він буде в Німеччині та Іспанії на саміті G7 та НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС відбулася тотальна підтримка України

“Під час цього візиту це малоймовірно (приїзд до України – Gazeta.ua). Це залежить від різних факторів”, – зазначив Байден, додавши, що не хоче завдавати українцям ще більше труднощів.

Президент США не відвідував Україну з початку повномасштабного наступу РФ. Натомість з візитами до нашої країни прибували держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр оборони Ллойд Остін, а також перша леді Джилл Байден.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Рішення винесли у п’ятницю, 17 червня. Процес вступу в Євросоюз може зайняти понад 10 років. Протягом цього періоду Україна повинна впровадити у практику правила і стандарти ЄС.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Тим часом, Єврокомісія назвала вимоги для вступу України до ЄС.