Естонія з 10 липня заборонить приватним особам ввезення санкційних товарів з рф

З 10 липня в Естонії набуде чинності повна заборона на ввезення з росії довгого переліку підсанкційних товарів, включаючи алкогольні напої, що поширюється, зокрема, на приватних осіб.

Про це пише ERR.

Заборона пов’язана з прийнятими на рівні ЄС санкціями з метою запобігання купівлі російських товарів, які приносять росії істотний дохід і тим самим сприяють фінансуванню агресії проти України.

Повна заборона зокрема поширюється на ввезення алкогольних напоїв міцністю менше 80%. Також заборонено імпорт із рф меблів, деревини, добрив та низки інших товарів, які приватні особи щодня привозили із собою з росії.

У Податково-митному нагадали, що порушення санкцій є злочином, провадження у якому може вести Поліція безпеки (КаПо) та, за рішенням прокуратури, Податково-митний департамент з винесенням остаточного рішення в суді.

«Залежно від характеру порушення, у разі першого та ненавмисного порушення, кримінальна справа не порушуватиметься», – додали в податковому органі.

У департаменті також нагадали, що санкції поширюються і на вивезення до росії низки товарів, віднесених до предметів розкоші, зокрема, певної побутової електроніки.

Читайте також: 

Естонія достроково завершила будівництво ділянки кордону з Росією. Договір на облаштування ділянки кордону завдовжки 23,5 кілометра було укладено два роки тому і роботи планувалося завершити у 2023 році.

Естонія має намір залучити інші країни до відновлення зруйнованих під час війни з російською федерацією об’єктів у Житомирській області, заявив перший віце-спікер Рійгікога Естонської Республіки Ханно Певкур.