У Херсоні окупанти викрали списки виборців області за 2019 рік

У тимчасово захопленому Херсоні російські окупанти викрали з Державного архіву Херсонської області виборчу документацію.

Вона містить список виборців за 2019 рік. Про це повідомляє обласна поліція у Facebook.

Про злочин повідомив представник архіву. За його словами, до приміщення увірвали троє невідомих з посвідченнями працівників “Військово-цивільної адміністрації Херсонської області”, яку створила окупаційна влада.

Зазначається, що персональні дані виборців міста та області можуть використати терористи для організації псевдореферендуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці держзради, яка призвела до швидкої окупації Херсонщини

Загарбники погрожували застосувати зброю та викрали з архіву 15 коробок з виборчою документацією. Вони містили списки виборців з чергових виборів президента України у 2019 році.

“Нехтуючи всіма нормами і законами, представники окупаційної влади у такий спосіб намагаються зімітувати волевиявлення жителів Херсонщини та прискорити узаконення своєї влади”, – йдеться у повідомленні.

У тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей російські окупанти продовжують чинити терор місцевих мешканців.

У Запорізькій області військові РФ викрали 340 українців. На Херсонщині вони захопили у полон та утримують майже 600 осіб. Людей тримають у ямах, б’ють, піддають тортурам та іноді навіть вбивають.