Пропускна спроможність збільшиться у півтора раза: оновили пункт пропуску

На українсько-польському кордоні у Львівській області почав працювати оновлений пункт пропуску Краківець-Корчова.

Його модернізували у межах проєкту “Відкритий кордон”. Пропускна спроможність пункту збільшиться у півтора раза, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Кількість смуг для вантажівок збільшили з чотирьох до десяти. Поставили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю. У пункті побільшало прикордонників та митників. Польща надала для них контейнерні модулі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині побудували об’їзну дорогу – сполучення між столицею та Полтавою відновлено

“Розраховуємо, що успішний досвід на цьому пункті пропуску масштабуємо на інші сім пунктів на українсько-польському кордоні. Аналогічні проєкти збільшення пропускної спроможності ми також будемо реалізовувати на кордонах з іншими західними сусідами. Вже ведемо перемовини про приєднання до “Відкритого кордону” Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови”, сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Переговори про оновлення пункту пропуску почалися 2011 року в межах підготовки до Євро-2012. Але до минулого року робіт не було.

Проєкт “Відкритий кордон” повинен розширити вузькі місця на західному кордоні та покращення логістики з ЄС. Для цього відновлюють в’їздні пункти, будують нові, запроваджують спільний прикордонно-митний контроль.