В Херсоні зрадник з Держрибагентства дозволив окупантам обкрадати Україну

Головний інспектор Державного агентства меліорації та рибного господарства України у Миколаївській області добровільно перейшов на бік ворога.

В тимчасово окупованому Херсоні він дозволив окупантам розкрадати морські ресурси, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань 20 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість поліцейських Бердянська перейшли на бік РФ

“Зрадник отримав “підвищення” та очолив незаконно створений у Херсоні “відділ охорони навколишнього середовища та водних біоресурсів” адміністрації РФ. Зараз чоловік займається добором кадрів для новоствореного “органу” та агітує інших зрадити Україну. Колаборант допомагає окупантам користуватись водним транспортом Херсонського природоохоронного патруля та видає дозволи на рибний промисел”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці заочно повідомили зраднику про підозру. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск терористів мешканці Херсонщини впродовж березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня “звітували про відстань 10-15 км”.