Загарбники почали повільну ексгумацію в Маріуполі – радник мера

У Маріуполі на Донеччині російські окупанти почали повільну ексгумацію.

Загарбники викопують трупи, вантажать на трактори й звозять у “морг на Метро”. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

“Реєстрація ведеться винятково за участі близьких. Через спеку з моргу одразу до поховання в братських могилах. Не завжди зі встановленням номерів. Поводження з загиблими, як зі сміттям, стало нормою”, – написав він.

Проблемою номер один залишається питна вода, за його словами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Знову боремося” – Зеленський у річницю звільнення Маріуполя показав фото знищеного міста

“Попри анонсовані окупанти розвезення раз на тиждень у реальності набрати води можуть не всі мешканці. У деяких районах, де частково з’явилося водопостачання розв’язують проблему через використання технічної води як питної. Для мешканців Лівобережного району проблема залишається”, – пояснив Андрющенко.

Також є проблеми з гуманітаркою і пенсіями. За словами радника мера, непрацездатні вже майже не отримують гумдопомогу.

“Через це до “супермаркетів” люди стоять під час спеки реально по шматок хліба три-чотири години. Ціни стрімко підвищились одразу з появою грошей у маріупольців. Очікувано, що окупанти наживаються на біді на кожному кроці”, – додав він.

Маріуполь Донецької області захопили російські терористи. Вони зносять будинки й відмовляються шукати загиблих під завалами.

Лівобережний район міста найбільше постраждав від “Градів”. Від кінця лютого люди там не мали можливості виїхати в центр Маріуполя. Скільки маріупольців загинули в цьому районі – невідомо. Також невідома кількість тіл, які й досі перебувають під завалами.

Люди змушені брати “гуманітарну допомогу” від російських терористів. Однак і за неї їм доводиться боротися. Голодні містяни мають записуватися в чергу на два-три дні вперед. Однак і вона не є гарантією отримання їжі або води.

Для отримання питної води маріупольці також мають записатись у чергу, яка триває від двох днів. Тобто тепер питна вода в кращому випадку раз на два дні. Основна причина – падіння рівня в природних джерелах збирання води.

У Маріуполі поширюються випадки захворювання холерою. Петро Андрющенко повідомляв, що місто закривають на карантин.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Маріуполі Донецької області кількість населення зменшилася у п’ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Пенсійний фонд так званої ДНР підрахував, що у місті залишилося 46 тис. пенсіонерів. Це втричі менше, ніж до вторгнення, коли їх було 136 тис. Але частка літніх людей в структурі наявного населення Маріуполя зросла вдвічі.