Зміїний сколихнули десятки вибухів. З кожним – росіян меншає – нардеп (оновлено)

Уранці 20 червня на тимчасово захопленому острові Зміїний в Одеській області пролунала серія вибухів.

Зафіксували щонайменше 35 розривів, повідомив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в Тelegram.

“Поштові голуби принесли гарну звістку. На Зміїному від самого ранку вже 35 вибухів. Все палає. Росіян залишається з кожним вибухом все менше”, – написав він. Інших подробиць не уточнив.

Жителі Бессарабії писали про вибухи, які було чути від 4:30. Очевидці розповідають про ракети, що летіли у бік Зміїного, пише “Думська” з посиланням на свої джерела.

“Інформація вимагає офіційного підтвердження. Але щось нам підказує, що ЗСУ смажать орків”, – зауважили в дописі.

Оновлено: українські ракети поцілили не в острів Зміїний, а в так звані “вишки Бойка”, уточнив Гончаренко пізніше.

“Ракетний удар по вишках повністю закінчив спроби нафтодобування в українському Чорному морі зі сторони росіян”, – написав він.

Ще 2011 року журналісти-розслідувачі викрили корупційну аферу з закупівлею двох бурових нафтових платформ. Вони через офшорні фірми-прокладки купила державна компанія “Чорноморнафтогаз”, заплативши приблизно по $400 млн за кожну. Ця схема стала відома в Україні як “вишки Бойка”, оскільки саме нардеп Юрій Бойко в той час очолював міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Російські окупанти захопили острів Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Окупанти обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян “нах*й”. Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.