Розповіли, скільки воєнних злочинів РФ задокументували на Київщині

На території Київської області задокументували вже понад 3 тис. воєнних злочинів, скоєних армією Російської Федерації.

Підозри оголосили понад 15 загарбникам, заявив 20 червня начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов в ефірі телемарафону.

“По багатьох питаннях ми працюємо зі Службою безпеки, з іншими силами безпеки для встановлення осіб, які в складі російської армії перебували на території Київської області. Лише за матеріалами поліції вже оголосили підозри багатьом окупантам”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Гаазького суду розповів про докази воєнних злочинів РФ в Україні

Важливо притягнути російських окупантів до відповідальності за національним законодавством та обов’язково оголосити їх у розшук, додав Нєбитов.

“Це необхідно, щоб вони почувалися в комфорті лише на території Росії і більше ніде у світі”, – зазначив начальник поліції Київської области.

Київщину звільнили від російських загарбників 2 квітня.

Російський окупант у Київській області вбив цивільну людину. Також він украв у ветерана медалі, які той отримав за участь у Другій світовій війні. OSINT-розслідувач міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Іраклій Комахідзе ідентифікував цього військовослужбовця і зібрав його дані із соцмереж.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки оголосив про створення проєкту для збору, аналізу та надання широкого доступу до доказів скоєних Росією воєнних злочинів та інших злодіянь в Україні. Він матиме назву Conflict Observatory. Програма охоплює документування, перевіряння і поширення свідчень з відкритих джерел.