Голова обласної адміністрації і нардеп-“слуга” фотографувалися із ОПЗЖшником, власником російського паспорта – активісти

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко і народний депутат від “Слуга народу” Павло Сушко фотографувалися із заступником голови облради Богданом Мальованим, який з повідомлень активістів має російське громадянство.

Про це розповів блогер Сергій Стерненко.

Мальований обирався до облради від “Опозиційної платформи – За життя”.

Громадська організація “Харківський антикорупційний центр” повідомляла, що Мальований має російське громадянство. Російський паспорт, з повідомлень активістів, йому видали в окупованому Севастополі у квітні 2014 року.

Також Мальований є у базі сайту “Миротворець”.

Активісти пишуть, що теперішній заступник голови облради у грудні 2014-го отримав в Росії водійське посвідчення. Адреса водія вказана – Ростов-на-Дону. А в лютому 2016-го отримав закордонний паспорт громадянина РФ.

Також Мальований вказав у своїй майновій декларації, що проживає (безоплатно користується) в квартирі, власником якої є Чачин Андрій Юрійович. ПІБ цієї людини співпадає з ПІБом колаборанта, який працював в так званій “адміністрації ДНР”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну приїхав ще один “хороший росіянин”, який радів окупації Криму

Голова облради зверталася до СБУ у Харківській області щодо перевірки інформації про російський паспорт Мальованого. Однак про результати перевірки нічого невідомо.

Мальований народився у місті Бахмут Донецької області. Його батько – суддя Донецького апеляційного суду, мати – топ-менеджерка компанії “Артемівськ вайнері” (Артемівський завод шампанських вин).

“Це перша публічна поява Мальованого з початку другої фази війни. Керівництво області (Олег Синєгубов, Тетяна Єгорова-Луценко) разом з нардепом від “Слуги народу” Павлом Сушком вітали медиків з майбутнім Днем медичного працівника. Не забув відвідати цей захід і Мальований. Залишається тільки здогадуватись, як завершилась перевірка СБУ. Але, судячи з усього, Мальованого результати перевірки влаштували”, – пишуть активісти.

“Це у нас така цілеспрямована політика – давати волю різним колаборантам у регіонах? Чи може випадковість? Така ж, як і вже не раз згаданий мною росіянин Труханов у кріслі мера Одеси, а не в тюрмі”, – коментує Стерненко.

Торік у грудні журналісти “Схеми: корупція в деталях” повідомляли, що нардеп від ОПЗЖ Олександр Пономарьов має громадянство РФ.

З початку повномасштабної російської агресії зареєстрували п’ять кримінальних проваджень щодо державної зради і колабораціонізму, в яких фігурують народні депутати, казали в ДБР.

З 2014 року правоохоронці розслідують понад 2 тис. фактів держзради. Але до суду дійшло лише 18%.