Пес Патрон просить видалити мультфільм про нього, який зʼявився в мережі

У мережі зʼявився мультфільм про пса-сапера Патрона. У ньому він танцює біля мін, а навколо все вибухає.

На його сторінці в Instagram вийшов пост, де просять не поширювати анімацію та видаляти її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художники розмалювали військові каски – збирають на ЗСУ

Команда Патрона не має відношення до створення мультиплікаційного фільму, який поширився у мережі.

Українців закликають не поширювати цей мультик, адже він нівелює роботу пса Патрона. Так діти можуть копіювати дії пса з мультфільму.

“Біля мін танцювати не можна. Вогонь біля мін небезпечний. Біля снарядів і боєприпасів ходити не можна. Біля знака “Обережно міни!” не можна навіть махати хвостом”, – зазначається в пості від імені Патрона.

На сторінці також наголосили, що не давали дозвіл на використання образу Патрона.

“Важливо зазначити: я не продаю ліцензію, не займаюсь бізнесом, не отримую дохід. Всі ліцензії видаються безкоштовно з проханням перераховувати частину прибутку на потреби ЗСУ, ДСНС, організації, які займаються тваринками тощо”, – написали на сторінці.

Що робити, якщо побачили боєприпас або вибухівку:

– зателефонуйте на номер рятувальної служби, 101, або у відділення поліції, 102;

– попередьте перехожих про можливу небезпеку;

– обгородіть чимось небезпечне місце та відійдіть від знахідки на безпечну відстань, 100 метрів. Для огородження можете скористатися будь-якими підручними матеріалами: гілками, мотузками, шматками тканини, камінням тощо.

Патрон джек-рассел-тер’єр, який живе та працює на Чернігівщині у підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій ДСНС. Дворічний пес навчений шукати міни, гранати, снаряди та інші вибухонебезпечні предмети. Чотирилапий помічник саперів став інтернет-зіркою за час повномасштабного вторгнення.