Стало відомо, коли в Україні ліквідується дефіцит пального

Дефіцит пального має пройти до осені.

Проблему нестачі палива вирішать закордонні поставки, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, йдеться на Facebook-сторінці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Увесь український імпорт – з ЄС. Раніше використовували лише найближчі до нас країни та порти в Польщі та Румунії, зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів”, – заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ЄС погодили транспортний безвіз: що це означає

Ситуація щодо нестачі пального стабілізується вже до осені. Це залежатиме від того, коли Київ підпише більш довгострокові контракти з іноземними постачальниками.

В Україні хочуть повернути державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. Його знову запровадять, коли дефіцит палива на українському ринку зникне.

Дефіцит пального на українських АЗС виник наприкінці квітня. Для врегулювання ситуації 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин та дизельне пальне на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на паливному ринку. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизель будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин – не вище 52 грн за літр.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов порадив українцям звикати, що ціна на пальне не впаде.