Скільки закладів освіти зруйнували окупанти – озвучили цифру

Російські війська зруйнували в Україні 209 закладів освіти, 1819 – пошкодили.

Про це розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, пише “Суспільне”.

“У нас є механізм долучення будь-якого українця до іншого закладу освіти – за заявою від одного з батьків, або за заявою опікуна. Жодна дитина з тих шкіл, які зазнали пошкоджень чи зруйновані, не залишена поза освітнім процесом. Те саме стосується дітей поза межами України”, – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має заплатити майже трильйон за зруйновані дороги

Шкарлет не знає країни, яка б відмовила українським дітям у відвідуванні ліцеїв, університетів за спорідненими спеціальностями.

“Наприклад, днями мав бесіду з Юргітою Шюгждінієне – міністеркою освіти Литви. Обговорювали питання майже 22 тисяч українців, які перебувають в її країні. 50% з них діти, які вчаться у литовських школах. Інші долучені до онлайн навчання своїх шкіл чи в школах, де вони можуть тимчасово бути приписані”, – розповів міністр.

Через російську агресію з місць постійного розташування переїхали 29 закладів вищої освіти, 40 закладів фахової передвищої освіти і 65 відокремлених структурних підрозділів.

Через те, що українські вчителі відмовляються працювати у тимчасово захоплених росіянами регіонах України, влада РФ відправляє туди “педагогів” з Новосибірська.

У тимчасово захопленому Генічеську на Херсонщині окупанти вимагали від директорів шкіл подати списки вчителів для викладання російської програми.

В окупованому Криму росіяни проводять мілітаризацію дітей. Ідеологію рашизму поширюють у дитсадочках.