“Маленький Маріуполь” – показали, який вигляд має зруйнована Андріївка на Київщині

Село Андріївка стало одним з найбільш зруйнованих населених пунктів у Київській області внаслідок обстрілів російських терористів.

Воно було стратегічним опорним пунктом росіян. Про це повідомляє Telegram-канал “Київ зараз”.

Місцеві називають Андріївку “маленьким Маріуполем”. Терористи обкопувалися прямо у будинках та заїжджали туди танками. Звідти ж вони вели артилерійські обстріли Макарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірпінь оживає: містян без житла поселили в залізничні вагони – який вигляд вони мають

Доки росіяни жили у будинках людей, мешканцям, яких близько тисячі, довелося майже місяць провести у підвалах. Також усі чоловіки до 50 років з Андріївки пройшли через допити.

“Когось відпустили, когось розстріляли одразу, а когось тримали у полоні. Після звільнення села безвісти зниклими 47 чоловіків”, – зазначили у повідомленні.

Також показали, який зараз вигляд має селище Іванків на Київщині. Від початку повномасштабного наступу Росії воно постраждало одним із перших.

Саме на цій ділянці фронту точилися найзапекліші бої за Київ. Росіяни стягли до населеного пункту сотні одиниць військової техніки, а Іванків опинився у блокаді. Місцеві мешканці понад місяць були під окупацією, жили в підвалах і були вимушені шукати їжу.

Збройні сили України звільнили Іванків від окупантів 1 квітня та змогли відтіснити противника.