ЗСУ збили ворожий літак Су-25 на Донеччині – пілот катапультувався

Українські захисники на Донбасі збили російський літак Су-25

Ворожа “пташка” впала в одному з районів Донецької області. Про це повідомила 72-га окрема механізована бригада (ОМБр) імені Чорних запорожців у Facebook.

Відомо, що збити літак противника вдалося за допомогою переносного зенітно-ракетного комплексу “Ігла”. Зброя є радянською розробкою, але протягом восьми років війни її неодноразово модернізували українські виробники озброєння.

Зазначається, що Су-25 збирався провести повітряну розвідку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили експериментальний безпілотник РФ – фото

“Впав гучно і яскраво. Тому що в умілих руках і ПЗРК “Ігла” – гарний інструмент для прибирання всякого мотлоху з неба. А з руками у нас все гаразд”, – зазначили у повідомленні.

Крім того, СтратКом ЗСУ додав, що пілоту ворожого авіасудна вдалося катапультуватися.

“Чоловік живий, має травми через “м’яке” приземлення, йому надали першу допомогу, він у надійних та дбайливих руках ЗСУ”, – додали у повідомленні.

ЗСУ збили вертоліт Мі-35М окупантів. Це сталося в Запорізькій області. Два російські вертольоти працювали за нашими позиціями.

По першому ЗСУ відпрацювали з ПЗРК, але теплові пастки його врятували. Ракета пішла в землю. Пілоти другого ж думали, що вже вийшли із зони враження нашого ППО. Спокійно відлітали на малій висоті, але раптом піймали снаряд Stinger`а.