У Міноборони закликали не публікувати інформацію про лікарні

Російські окупанти відслідковують в українському інформаційному просторі будь-яку інформацію про розташування інфраструктури.

Стосується це і лікарень, які загарбники знищують. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook.

Вона закликала не публікувати назви та місцерозташування польових госпіталів та лікарень, оскільки ворог зацікавлений в тому, щоб знищувати місця, де лікуються українські військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди звертатися, якщо близькі зникли під час війни: Маляр дала контакти

Проте дозволяється показувати:
– лікарів зі спини (щоб не наражати їх на особисту небезпеку);
– лікувальний заклад без розпізнавальних ознак – щоб не було зрозуміло де це;
– але назву закладу не називати. Як це роблять військові ЗМІ – “в одній із лікарень України або в одній із лікарень на півдні”.

Маляр зазначила, що хоч ворог і може відкрити карти та дізнатися про місце розташування, але там немає такої детальної інформації, як інколи подають публічні особи.

“Гугл мепс не розповідає що в середині закладу, які операції проводяться, хто з лікарів їх робить, який потік поранених і не дякує конкретному медичному закладу за порятунок життів та не розкриває місце і роль закладу у системі під час воєнного стану”, – зазначила заступниця.

Вона показала фотографії до та після оприлюднення інформації про госпіталь.

Двом російським військовим, які прицільно обстріляли з танка Тростянецьку лікарню на Сумщині, повідомили про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Під час слідства вдалося встановити весь екіпаж танка, з якого здійснили прицільний постріл по медичному закладу.