Французький митець створив керамічні сльози на підтримку України

Французький митець Жан Марк Лєфевр створив інсталяцію на підтримку України. Його керамічні сльози прикрасили віковічний каштан на території Києво-Печерської Лаври. Інсталяцію представили 17 червня 2022 року.

Про це повідомили в Печерській РДА.

“Сьогодні я не можу думати ні про що, оскільки в серці лише біль за ваш героїчний, багатостраждальний народ. Керамічні сльози – це сльози очищення й оновлення українського народу. Лоза, що їх тримає, символізує сьогоднішній час і незнищенність України”, – розповів Жан Марк Лєфевр.

Автор інсталяції наголосив, що Україна не одна в цьому страшному випробуванні. Розповів, що керамічні сльози відродження й оновлення вже є у Польщі, також їх планують встановити і у Франції.

Символічними є й матеріали виробу – кераміку здавна використовують українські майстри, вона відома своєю міцністю. А лоза – витривала, скільки б її не зрізали, обов’язково проростає знову. Ці риси – міцність і витривалість – притаманні українцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квіткове панно “Привид Києва” на Сирці стало рекордсменом

У столичному Голосіївському парку відкриють лабіринт із зелених насаджень “Шлях до безпеки”. Його присвятять українцям, які вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення Росії.