Арестович розповів, коли російські окупанти почнуть відхід із України

Російські війська почнуть відходити з України, як вони вийшли з північних областей, коли на фронті відбудеться перелом.

Окупанти почнуть відходити, не отримавши воєнних здобутків і розуміючи свою безперспективність, заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович 17 червня в інтерв’ю російському адвокату й правозахиснику Марку Фейгіну.

“Мова про звільнення всієї території воєнним шляхом, у крайньому разі, до лінії 23 лютого. Одного разу відбудеться перелом і російські війська почнуть відходити з української території самі, як відходили з-під Києва, Сум і Чернігова. Наче й не отримавши повний воєнний розгром, але розуміючи безперспективність”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Є жирніші цілі, ніж Кримський міст” – Арестович про атаку ЗСУ

Російська армія вже близька до межі насичення, їй не вистачає резервів.

“Зараз, звичайно, вони підзбирали ресурси і ломанулися на Слов’янському та Попаснянському напрямках. Але зауважте, Херсонщина обороняється, Запорізька область – стоїть. Ресурсів туди вже не вистачає. Не вистачає резервів”, – додав Арестович.

За його словами, у росіян виникне відчуття безглуздості усього, що відбувається, і вони почнуть відходити з українських територій.

“Ну, ще трішки, ще якісь строки. Можливо, місяць-півтора. Але вони зупиняться. Виникне відчуття безглуздості у окупантів з ідеологічного погляду, і з погляду перемоги в ментальному просторі”, – підсумував радник голови Офісу президента.

Підрозділи Сил оборони України вигнали російських окупантів із села Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

На Слов’янському напрямку ворог зосереджуються на наступі у напрямку Слов’янська, бої тривають. Поблизу Краснопілля окупанти безуспішно намагалися вести розвідку боєм, а тому відступили.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Миколаївки, Білогорівки, Покровського, Зайцевого і Степного. Поблизу Гірського українські захисники припинили спробу ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії в районах Берестового і Кодеми. Зазнав втрат і відійшов.