Головні новини дня: статус кандидата в ЄС і візи для росіян

Gazeta.ua нагадує про події п’ятниці, 17 червня.

Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Серед умов, які висунули Україні для отримання членства, – встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ. Він має запрацювати з 1 липня 2022 року. Кабмін ухвалив постанову про припинення дії угоди між урядами Україна та Росії про безвізові поїздки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін повторив маячню про “вимушену” агресію

До Києва вдруге приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. “Маємо спільний погляд на те, як рухатися до перемоги України. Вдячний за потужну підтримку!” – написав Зеленський.

Військово-морські сили України уразили буксир Чорноморського флоту РФ “Василий Бех”. На борту в нього був зенітно-ракетний комплекс “Тор”. Буксир перевозив на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та особовий склад Чорноморського флоту.

Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила Європейська мовна спілка. Організатори конкурсу звернулися до Великої Британії. Обговорять можливість провести конкурс там, оскільки представник цієї країни посів друге місце. В Україні таке рішення опротестували.