Як морпіхи опановують британський Мastіff у степах України: фото

На півдні країни морські піхотинці окремої бригади імені контрадмірала Михайла Остроградського інтенсивно готуються до завдань. Бійці опановують і нові зразки техніки, яку передали міжнародні партнери.

Зараз захисники вивчають тактику дій та особливості застосування британських бронемашин Мastіff, її можливості щодо найефективнішого використання у війні з Росією. Про це розповів командир одного з підрозділів виданню АрміяInform.

“Ця війна відрізняється від інших, тому потрібно багато чого навчитися, відшліфувати професійні навички. А також фахово, використовуючи набутий бойовий досвід, адаптувати тактичні методики НАТО до наших сучасних потреб”, – зазначив він.

Також офіцер розповів, що в його підрозділі чимало бійців зі значним бойовим досвідом. Батальйон з 2015 року воював на сході країни. Також брав участь у бойових діях з початком повномасштабного вторгнення РФ.

“Усі ми очікуємо на той день, коли знову поїдемо нищити загарбників. Проте, поки є можливість, увесь час приділяємо підготовці та вдосконаленню фахових спроможностей морських піхотинців”, – зазначив командир підрозділу.

Враженнями від роботи на новій техніці поділився й командир відділення з позивним “Могила”. Цього дня він разом з підлеглими відпрацьовував елементи спішування десанту перед штурмом і посадки в броньовану машину під час бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Гарно і влучно” – князівські воїни безупинно нищать танки росіян

“Машина хороша, працює відмінно, вона маневрена, швидка і надійна. Якщо порівнювати зі старими, радянськими зразками, відчувається, наскільки Мastіff зручніший, фактично зроблений для людей”, – сказав він.

Молодший командир також відзначив рівень захисту броньованого транспортера. Пояснив, що під час військової операції в Афганістані траплялися випадки, коли ці машини підривалися на мінах, але жоден із членів екіпажу не загинув.

“Кожен командир у нас зацікавлений у тому, щоб довести дії своїх людей у різноманітних ситуаціях до автоматизму, досягнути найвищого рівня згуртованості. Усі ми розуміємо, що все, чого ми навчимося зараз, допоможе нам найякісніше знищувати ворога й уникати втрат серед побратимів”, – підсумував командир відділення.

У видання додали, що під час підготування морські піхотинці опановують не лише британські бронемашини. Також навчаються застосовувати інші зразки озброєння та військової техніки, які надходять до нас з-за кордону.

Головним завданням українських зенітників є захист неба України, аби не допустити переваги росіян у повітрі. З чим бійці вміло справляються. Військовослужбовці 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костянтина Гордієнка Олег та Олександр розгромили два ворожі гвинтокрили МІ-28 та один штурмовик СУ-25.