На Вінниччині поліцейські затримали трьох фанатів Російської Федерації

На Вінниччині поліцейські виявили трьох правопорушників, які підтримували повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а також дії окупантів.

Проводиться перевірка осіб, які могли співпрацювати з ворогом та загрожувати нацбезпеці держави у Вінниці, Барі та Тульчинському районі, повідомляє відділ комунікації Нацполіції Вінницької області.

“Мешканка обласного центру у мережі розповсюджувала інформацію на підтримку дій країни агресора. За місцем проживання правопорушниці слідчі провели обшук, у ході якого у ноутбуці та мобільному телефоні виявили контент проросійського характеру. Ще одного колаборанта, мешканця Тульчинського району, встановили працівники поліції кілька днів тому”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робили “кар’єру”: на Луганщині викрили двох колаборанток

Під час проведення обшуку у помешканні затриманого слідчі виявили низку доказів, які вказують на протиправну діяльність чоловіка. Зокрема, георгіївську стрічку, посвідчення, диплом та сертифікат на його ім’я видані російськими державними установами.

У місті Бар під час патрулювання працівники Жмеринського районного відділу поліції помітили чоловіка, який фотографував релігійну споруду. Поліцейські встановили його особу. Ним виявився 63-річний місцевий житель.

“У ході перевірки смартфона підозрюваного поліцейські виявили зображення об’єктів критичної інфраструктури. Цілі фотографування чоловік повідомити не зміг”, – додають у пресслужбі відомства.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правоохоронці викрили 88 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Всього затримали майже 800 диверсантів. Російська агентура досі веде партизанську війну. Вони збирають інформацію і можуть коригувати вогонь.