У Херсоні на “свято дня Росії” окупантів ніхто не прийшов – відео

У Херсоні російські окупанти влаштували святкування так званого дня Росії.

Але місцеві жителі на “свято” не прийшли. Про це повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко у коментарі Суспільному.

“Ганебнішого сорому Росія не могла собі уявити. Там херсонців є 30 чи 40 людей. Навіть якби врахувати тих, хто ходить на всі свята попри їхній політичний окрас, їх мало б бути більше. Просто неможливо прищепити мертве дерево до живого”, – сказав Самойленко.

Радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань каже, що росіяни не тільки в Херсоні, а й у всій області підготували заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти хочуть, щоб ЗСУ добровільно прийшли у “комендатуру”

“У всій області росіяни організували в традиційному своєму стилі концерти “пєсні і пляски” Південного військового округу. Анонсовані також виступи якихось співаків, а в області – творчих колективів”, – сказав Хлань.

Також у Facebook Хлань розповів, що Рух Опору розклеїв листівки з QR-кодами в усьому місті. На них повідомляють про втрати росіян, а також заклики, як-от “рашиста здав – гроші забрав”.

“Сьогодні Рух Опору окупантам у всьому Херсоні розклеїли листівки, навіть на містах розташування орків і будівлі СБУ в Херсоні”, – написав він.

Місцевий Telegram-канал показав відео так званого святкування.

На тимчасово захопленій Херсонщині російські окупанти розгорнули програму святкування так званого дня Росії з урочистостями й масовими заходами. Водночас росіяни готують провокації, щоб надалі звинуватити Збройні сили України.

Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс привітав росіян з так званим днем Росії побажавши поразки у війні проти України. Дипломат також побажав окупантам відмовитися від імперських амбіцій.