Обережно, фейки! Свіжа підбірка брехні від російських пропагандистів

Опублікували добірку фейків, які поширювали окупанти.

10 червня росіяни запустили дезінформацію і дві маніпуляції, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що “ембарго на російський газ остаточно зруйнує економіку Європи”, оскільки “продовження політики антиросійських санкцій встромить осиновий кіл в економіку всієї Європи, про розвиток якої можна буде забути на десятиліття вперед”. Це – маніпуляція!

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що поляки починають активно освоювати українську територію. Це – дезінформація!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, фейки: опублікували нову порцію брехні росіян проти України

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко повідомив, що “вважає безпідставними закиди щодо вивезення українського зерна, оскільки Росія запропонувала вже сім напрямків його експорту”. Також він вважає, що “США намагаються налаштувати низку країн проти РФ та Білорусі, мусуючи тему українського зерна”. Це – маніпуляція!

Росіяни поширюють фейки про наступ на Слов’янськ на Донеччині, сказав голова обласної військовоої адміністрації Павло Кириленко в ефірі телемарафону. “Це наша земля. Будемо стояти стільки, скільки потрібно. Поки не знищимо їх всіх”, – сказав він.

Водночас окупанти запускають фейк про повторний наступ на Київську область.