Росіяни обстрілюють Гірську громаду і штурмують Сіверськодонецьк, є жертви – Гайдай

Росіяни продовжують обстрілювати Гірську громаду на Луганщині. Також намагаються штурмувати Сіверськодонецьк.

У результаті російських обстрілів 3 червня загинули мати з дитиною у місті Гірське. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Ще одне несумісне із життям поранення отримав житель міста Золоте. Також стало відомо про загиблого три дні тому мешканця Гірського”, – додав він.

У Сіверськодонецьку, де російські загарбники несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто, є поранені мирні мешканці. Окупанти вкотре намагалися відрізати місто та обстріляли ще один міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

“Вчора один з їхніх снарядів влучив в одну із вцілілих квартир. На щастя, батько із сином, які там перебували, залишилися неушкодженими. Наші військові евакуювали їх до безпечного місця поза межами Сіверськодонецьку”, – повідомив очільник ОВА.

За добу в Лисичанську і Сіверськодонецьку пошкоджено щонайменше по шість багатоповерхівок внаслідок російської агресії.

“У Гірському вісім будинків, у Новоіванівці сім, у Врубівці шість. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному”, – додав Гайдай.

Основні зусилля російські загарбники зосереджують на територіях Донецької та Луганської областей – зокрема, Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках. Про це йдеться у ранковому зведенні 4 червня Генштабу Збройних сил України у Facebook.

На Донецькому напрямку ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Веде вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Також застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.