РФ зосереджує зусилля на Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках

Основні зусилля російські загарбники зосереджують на територіях Донецької та Луганської областей – зокрема, Сіверськодонецькому та Бахмутському напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні 4 червня Генштабу Збройних сил України у Facebook.

На Донецькому напрямку ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення. Веде вогонь з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Також застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію.

“За підтримки артилерії, ворог веде штурмові дії в населеному пункті Сіверськодонецьк, посилив угруповання за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу, у місті тривають бої”, – додали в пресслужбі Генштабу.

Російські окупанти вели наступ у напрямку села Устинівка на Луганщині, успіху не мали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні країни

“На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, ворог веде наступ, успіху не має, за результатами вогневого ураження від українських підрозділів, відійшов”, – зазначили.

На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог веде сковуючі та відволікаючі дії. На Лиманському напрямку, в районі села Старий Караван, окупанти намагаються взяти під контроль ділянку лівого берега річки Сіверський Донець.

На Слов’янському напрямку, аби знизити бойовий потенціал наших військ, російські загарбники обстрілювали з артилерії населені пункти Грушуваха, Тетянівка та Дібрівне. Проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Богородичне, успіху не мав. Вів безуспішний наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, зазнав втрат.

“Темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом”, – наголосили в Генштабі.

Російські окупанти не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні та продовжують завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.