У ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні країни

На Південнобузькому напрямку російські окупанти ведуть позиційну оборону та намагаються здійснювати вогневе ураження українських підрозділів.

Загарбники бояться опору місцевого населення, який наростає зокрема у Херсонській області, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 4 червня.

“Керівництво окупантів пересувається з великою кількістю охорони, у бронежилетах та броньованих машинах. Місцеві жителі продовжують чинити тотальний спротив”, – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

На Бессарабському напрямку, а також у Чорноморській та Азовській морських операційних зонах ситуація суттєвих змін не зазнала. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили дев’ять атак ворога, знищили один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА “Елерон” та два БПлА типу “Орлан-10”.

Концентрація окупантів на захопленні Сіверськодонецька й загалом Донбасу створює вразливі місця для Росії у важливій Херсонській області, де триває контрнаступ українських сил. Херсонщина є критично важливою територією, бо це єдина область України, де російські сили утримують позиції на західному березі Дніпра.

Окупанти побоюються того опору, який наростає серед місцевого населення Херсонської області. Щодня в обласному центрі з’являються прапори, мотиваційні написи і “посилання” для окупантів, поширюються листівки.