Компанію Абрамовича продадуть за рекордно низькою ціною

Британський оператор зв’язку Truphone, який належить російському олігарху Роману Абрамовичу із партнерами, продадуть за рекордно низькою ціною.

Рішення про продаж Truphone усього за 1 фунт стерлінгів прийняли на тлі запровадження санкцій щодо Абрамовича британською та європейською владою, повідомляє Financial Times.

“Російському олігарху належить 23 відсотки акцій компанії. Решта належить його партнерам по гірничо-металургійній компанії Evraz Олександру Абрамову та Олександру Фролову. Покупцями стануть німецький бізнесмен Гакан Коч, який займається вживаними автомобілями, та його партнер по бізнесу Піррос Куссіос, що раніше вже мав відношення до сфери телекомунікацій. Коч отримає 90 відсотків акцій, тоді як Куссіосу дістанеться 10”, – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Португалії заарештували особняк Абрамовича вартістю 10 млн

Як повідомляє FT, в рамках операції нинішні власники Truphone зобов’язуються інвестувати в компанію понад 10 млн фунтів стерлінгів (12,5 млн доларів), а також погасять борги компанії. Відзначається, що, за умовами угоди, у разі, якщо вартість компанії зросте, нинішні власники отримають до третини коштів, які вони спочатку інвестували в Truphone.

За даними видання, угода буде укладена вже в червні.

Абрамович продав ФК “Челсі”. ФК підтвердив, що умови придбання клубу новою групою власників узгоджені. Групу очолюють Тодд Боелі, Марк Волтер і Ганс-Йорг Вісс.

Абрамович опинився у фінансовій скруті через санкції. Бізнесмен пообіцяв, що доходи від продажу клубу підуть на благо всіх жертв війни в Україні.