Головні новини дня: 100 днів війни й новий пакет санкцій

Gazeta.ua нагадує про головні події п’ятниці, 3 червня.

100 днів триває героїчне протистояння української нації російському воєнному вторгненню. За цей час війська РФ захопили Херсон і Маріуполь. Окупували частину Київщини, Чернігівщини й Сумщини, які Україні вдалось звільнити. Зараз найважчі бої тривають на Донбасі – щодня.

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців щодо 100 днів спротиву масштабній російській агресії в Україні. І запевнив: перемога – за нами.

Європейський Союз остаточно затвердив шостий санкційний пакет проти Росії, яка вторглася на територію України. Зокрема, забороняють імпорт російської нафти в Євросоюз і цим скорочують “величезне джерело доходу в Росію”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ночі в наметах, ракетні удари по будинках і сволота з РФ: як і де живуть ірпінці, яким росіяни розбомбили житло

2 червня в білоруському місті Дрогичині помітили колону військової техніки збройних сил Білорусі. Серед них – шість бронетранспортерів та один МАЗ, повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн”. О 12:45 з боку кордону з Україною в бік білоруського Кобрина рухалися два БТР і МАЗ. Потім за ними колона із шести БТР і одного МАЗ.

На Київщині 13-річна Дарина вдавала з себе мертву, щоб російські загарбники її не розстріляли. Наприкінці лютого колона російських окупантів зайшла в село Катюжанка. Дівчинка та її рідні намагалися проїхати додому. Однак терористи почали стріляти по машині. Батько й мачуха Дарини загинули на місці.

Російські окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу Запорізької атомної електростанції. В Енергодарі на Запорізькій АЕС склалася критична ситуація щодо забезпечення стабільної та безпечної роботи станції. Там практично немає запчастин і витратних матеріалів.