ЗСУ посунули росіян із Сіверськодонецька: контролюють половину міста

У Сіверськодонецьку на Луганщині українським військовим вдалося посунути російських окупантів – ті втратили контроль над 20% міста.

Відтепер росіяни займають лише половину Сіверськодонецька. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного марафону, передає Gazeta.ua.

За його словами, військові докладають надзусиль, щоб звільнити місто.

Гайдай спростував прогнози британської розвідки про те, що Росія візьме Сіверськодонецьк за два тижні.

“Це нереально. Не візьмуть”, – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти штурмують житлові райони в Сіверськодонецьку – Генштаб

Також очільник ОВА розповів, що російські загарбники зазнають великих втрат у живій силі й техніці. Зокрема, ліквідують і кадировців.

“Якщо окупанти настільки повірили у свою брехню, що вони захопили все місто й навіть пустили вперед кадировців, яких знищують, то можу сказати, що в них кепські справи”, – зауважив він.

За його словами, росіяни перекидають підрозділи, щоб захопити Сіверськодонецьк, але навіть ДНРівці відмовляються воювати, як вони кажуть, “за ОРЛО”.

Гайдай прокоментував слова радника голови Офіса президента Олексія Арестовича, що українським військовим навряд чи вдасться відбити Сіверськодонецьк.

“Щодо контрнаступу, то це війна, і тут все можливо. Щодо подій останніх двох днів, то показали, що можемо навіть вибивати ворога й навіть із Сіверськодонецька”.

Голова ОВА зауважив, що українській армії сильно бракує далекобійної артилерії: “Бо як воює Росія? Вони просто годинами обстрілюють наші позиції, потім кидають роту свіжомобілізованих у бій. Вони помирають, розуміють, що не подавлені вогневі точки, і знову починають обстрілювати. Так триває вже четвертий місяць. Але щойно ми матимемо далекобійну зброю, ми їхню артилерію відсунемо від наших позицій”.

На Сіверськодонецькому напрямку українські захисники змусили російських загарбників відступити від двох населених пунктів. ЗСУ не дали захопити села Метьолкіне й Білогорівку.