Допомагатимуть тим, хто постраждав через війну: у Києві відкриють безплатний антистресовий центр

8 червня в Києві запрацює безплатний Кризовий центр “Соціотерапія”, де допомагатимуть людям з гострим стресовим станом, спричиненим війною.

Звертатися до закладу можуть усі, хто відчуває необхідність допомоги фахівців, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробити добру справу: п’ять місць у Києві, де приймають речі для вимушених переселенців

“У центрі допомагатимуть людям із зон бойових дій, окупації, яких переслідують обсесивні або суїцидальні думки, а також тим, кому складно пережити втрату, хто постраждав від фізичного чи сексуального насильства, або був його свідком”, – ідеться в повідомленні.

Програма кризової терапії розрахована на чотири тижні. Упродовж усього курсу необхідно перебувати в центрі. Проживання, харчування й психологічна допомога – безплатні.

24 лютого Російська Федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Уряд з березня втілює в життя програму з допомоги українцям, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії. Держава виплатила кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу 2 тис. грн і 3 тис. грн – на дитину.