Вбив цивільного на Київщині: ідентифікували окупанта-снайпера

Спецслужби ідентифікували російського снайпера, який вбив цивільного мешканця у Київській області.

Це Олег Ільїн – снайпер 15-ої окремої мотострілецької “Олександрійської” бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ, повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

“Київська обласна прокуратура та слідчі СБУ встановили, що у лютому під час окупації села Перемога на Київщині цей російський “миротворець” вбив 53-річного місцевого мирного мешканця. Беззбройний громадянин просто повертався додому”, розповіла Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 800 затриманих: у МВС розсекретили механізм виявлення ДРГ

Кілька днів із чоловіком не було зв’язку, поки друг не знайшов його тіло з простреленою головою в парку неподалік позицій, де чергували загарбники. Окупанти ще дев’ять днів не давали односельцям забрати жертву. Лише згодом дозволили поховати у вказаному ними місці в тому ж парку.

“Нами зібрано достатньо доказів, щоб цей військовослужбовець РФ отримав статус підозрюваного в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством”, підсумувала генпрокурорка.

Журналісти ідентифікували російських окупантів з 291-го гвардійського мотострілецького полку, що причетний до воєнних злочинів проти цивільного населення на запорізькому і маріупольському напрямках.