Квіткове панно “Привид Києва” на Сирці стало рекордсменом

Інсталяцію з квітів “Привид Києва” в Подільському районі столиці внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації “Найбільша квітково-патріотична композиція”.

Клумба розташована на вулиці Олени Теліги. Мер столиці Віталій Кличко оглянув квіткову композицію і заявив про рекорд.

Працівники “Київзеленбуду” для створення квіткового панно використали більше 23 тисяч квітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Соломʼянці в Києві з квітів створили панно з “Київською мадонною”

“Колектив “Київзеленбуду” Подільського району створив композицію у вигляді легендарного “привида Києва”. Командування Повітряних сил ЗСУ стверджує, що “привид Києва” це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил, які захищають небо столиці. Площа цього квітника 150 м кв, розмір 10 м х 15 м, висадили тут 23,5 тисячі квітів. І саме цю композицію сьогодні внесено до Національного реєстру рекордів України в номінації “Найбільша квітково-патріотична композиція”, повідомив Кличко.

Мер подякував команді “Київзеленбуду”, які облаштували локації. Він також заявив, що в Києві для створення патріотичних композицій висадили вже 320 тисяч квітів. Окрім української символіки, як-от тризуб, прапори, вишиванки, рушники, були обрані також теми, що відображають сьогодення України.

“Кияни та гості міста вже знають, зокрема, про квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем, літака “Мрія”, за основу якого взятий дитячий малюнок, а також зображення матері, яка годує малюка в метро”, розповів Кличко.

У КМДА зазначили, що всі комунальні служби міста працюють у штатному режимі, а понад тисяча комунальників пішла до лав ЗСУ та ТРО, щоб захищати країну.