Битва за Донбас: окупанти зазнають втрат при штурмах і відходять назад

На Донецькому напрямку російські окупанти продовжують артилерійські обстріли по всій лінії зіткнення. Під ворожим вогнем низка населених пунктів та їх цивільна інфраструктура.

Також ворог намагається іти в атаки. У більшості випадків – зазнає втрат та відходить назад, повідомив Генштаб Збройних сил України 3 червня.

Ситуація на східному фронті на 6:00, за даними Генштабу:

Сіверськодонецький напрямок

Загарбники продовжують обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сіверськодонецьк, Борівське, Устинівка і Лисичанськ. У центральній частині Сіверськодонецька тривають бої. Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік Мирної Долини. У районі Метьолкіного та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії. Зазнав втрат, відійшов на попередні позиції.

Слов’янський напрямок

Ворог концентрується на інженерному обладнанні позицій. Обстріли цивільної інфраструктури фіксувалися в районах Дібрівного, Курульки, Вірнопілля, Червоної Поляни та інших. Поблизу Довгенького ворог завдав авіаударів. Проводив штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина. Успіху не мав, після завданих підрозділами Сил оборони втрат відійшов.

Лиманський напрямок

Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ярова, Щурове, Старий Караван і Райгородок. Проводив штурмові дії поблизу Студенка, бойові дії тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії може не вистачити сил на захоплення Донеччини після боїв за Сіверськодонецьк – ISW

Бахмутський напрямок

Ворог здійснює обстріли в районах населених пунктів Покровське, Нью-Йорк, Золоте, Комишуваха, Миколаївка, Берестове, Білогорівка та Врубівка. Поблизу останнього окупанти вели безуспішні штурмові дії. Силами штурмової та армійської авіації ворог завдав авіаударів по інфраструктурі неподалік Відродження, Ротів, Новолуганського і Доломітного.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Активних бойових дій ворог не проводив. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янка, Веселе, Мар’їнка, Новомихайлівка, Авдіївка, Піски, Золота Нива. Силами окремих підрозділів та диверсійно-розвідувальних груп намагався вступати у бойові зіткнення та вести штурмові дії поблизу Красногорівки та Полтавки. Успіху не мав, відійшов на попередні позиції.

Вторгнення окупантів на сході України не протікає “особливо”, тому що Росії так і не вдалося змінити характер своєї армії. В неї є фундаментальні недоліки, які неможливо усунути за кілька тижнів, повідомили джерела в Пентагоні.

Російського генерала Олександра Дворнікова, якого кілька місяців тому призначили керувати окупаційними військами в Україні, найімовірніше, відсторонили від командування. Генерал припинив з’являтися на фронті. Його не бачили вже два тижні.