Спецслужби РФ використовують невизнане Придністров’я проти України – МВС

Невизнане Придністров’я може використовуватися Російською Федерацією як плацдарм для здійснення удару по Україні або дестабілізації ситуації всередині країни.

Необхідно виходити з гіршого можливого сценарію, і не переоцінювати ті чи інші ризики, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, передає “РБК-Україна”.

“Звичайно, подібна підготовка не проходить повз наших розвідок і ми також відповідно реагуємо для стримування і протидії виникненню будь-яких імовірних провокацій або ударів. Я мав можливість спостерігати військовий потенціал невизнаного Придністров’я років 12-15 тому, коли працював у посольстві України в Молдові. Ще тоді він був не на достатньо належному рівні. Вважати, що зараз він пережив процеси якісного відновлення або поліпшення, було б помилково”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі скоротилася кількість ворожих кораблів РФ

Єнін підкреслив, що російські спецслужби використовують території Придністров’я для активної підривної роботи проти України.

“І на це не потрібно закривати очі ні сьогодні, ні будь-коли”, – додав він.

На Бессарабському напрямку, на території невизнаного Придністров’я, суттєвих змін в діяльності та положенні оперативної групи російських військ протягом минулої доби не фіксували.

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Ворог обстрілював цивільні об’єкти в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Осокорівка, Князівка й Трудолюбівка.