Низка ризиків і загроз: Єнін розповів про поточну ситуацію в Києві

Попри те, що в Києві зараз “відносно безпечно”, низка ризиків і загроз для столиці все ще є.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв’ю, передає “РБК-Україна”.

“Навіть в умовно мирному зараз Києві є ризики й загрози. Насамперед це ракетно-бомбові удари з боку РФ попри те, що Київ одне з найзахищеніших міст України з погляду протиповітряної оборони”, – сказав він.

Додав, що для столиці є і “невидиміші загрози”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є небезпека нового наступу на Київ, але ворог до цього не готується

“Починаючи від наслідків тимчасової окупації, які залишив після себе ворог, зокрема диверсійно-розвідувальні групи. Також на певному етапі ми бачили спадання злочинності, але з огляду на загальне зниження рівня життя ми ще зіткнемося зі зростанням рівня злочинності, посттравматичним синдромом та іншими проблемами”, – попередив Єнін.

Він переконаний, що росіяни прорахувалися в намірах захопити Київ за кілька днів, однак нинішня війна з РФ може бути далеко не останньою.

“Мабуть, гарантувати, що від рішення захопити Київ чи Україну хтось відмовиться – це наївно. І цього, мабуть, не станеться навіть тоді, коли закінчиться війна. Маючи таких сусідів під боком – краще перманентно готуватися до агресій і нарощувати міць так, щоб сюди просто боялися сунути свій ніс агресори та їхні спільники. Коли закінчиться війна, ми однаково маємо й готуватимемося до нових вторгнень. Сусідів не обирають”, – підсумував посадовець.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

Новий наступ на Київ, про який заговорили в Кремлі, – це російський блеф. Російська Федерація не має необхідної кількості війська, а провести мобілізацію в Кремлі не можуть, бо завалиться вся їхня політична система, розповів військовий експерт Віктор Ягун Gazeta.ua.