Гайдай про ситуацію в області: Ризику оточення Сіверськодонецька немає

Загрози того, що російські загарбники оточать Сіверськодонецьк на Луганщині, немає.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Я не думаю, що є ризик оточення. Там все одно залишається можливість відходу до Лисичанська, тому військовим оточення не загрожує”, – розповів він.

Також, за його словами, частина міста контролюється російськими терористами. Однак там залишаються українські захисники, які дають відсіч ворогу.

“Вони (окупанти. – Gazeta.ua) ще кілька днів тому відзвітували, що все місто захопили. Це не так. Є там наші хлопці. Більш того дають їм там відсіч, тобто просуватись вони там вільно не можуть”, – зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: Генштаб повідомив останні новини

Глава ОВА додав, що росіяни планують операцію по зачистці території навколо Сіверськодонецька. Зокрема – навколишніх сіл.

“Зараз росіяни планують таку військову операцію по зачистці території навколо Сіверськодонецька. Запускають туди десь орієнтовно батальйон солдат, які будуть проходитись по навколишнім селам, такі як Борівське чи Сиротине. Підтягують техніку такого класу як “Сонцепек” для того, щоб просто випалювати наших військових, а там і разом з цивільним населенням, їм вже там все одно”, – додав він.

У місті, де тривають запеклі бої, ще залишаються близько 15 тис. цивільних, зазначив Гайдай.

“У Сіверськодонецьку, де проживало близько 120 тис. до початку війни, зараз залишилося 10-15 тис. Більшість принципово не хоче виїжджати. Ми займалися евакуацією протягом трьох місяців, тому хто хотів, той виїхав”, – сказав він.

Гумвантажі можуть доставляти лише в Лисичанськ і Гірську громаду. Світла, водопостачання та газу мешканці Луганщини не мають. Ситуація критична, додав очільник ОВА.

Росіяни штурмують Луганщину в районах Сіверськодонецька й Тошківки, зруйнували дитсадок у Гірському. Щонайменше двоє людей загинули й троє зазнали поранень у Лисичанську.