У Шотландії побажали збірній України виграти ЧС-2022 з футболу

69-річний Ґрем Сунесс хоче, щоб Шотландія програла Україні в плейоф Чемпіонату світу 2022 року з футболу.

Шотландський ексфутболіст вважає, що для світу буде краще, якщо Україна вийде на ЧС-2022, повідомляє Football Scotland з посиланням на The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландські фанати вчать гімн України, щоб заспівати перед грою відбору ЧС-2022

Сунесс також хоче, щоб українці підняли чемпіонський трофей у Катарі, бо вважає, що це послужить сигналом від футболу про те, що події в Україні неприйнятні.

“Я опинюся в справді складній ситуації. Я буду емоційним. Я не просто хочу, щоб Україна пройшла кваліфікацію, я хочу, щоб вони поїхали до Катару і виграли”, – заявив він.

Екскапітан збірної визнає, що йому шкода шотландських гравців, яким доведеться грати з Україною, бо він не знає, як упорався б із цим, якби опинився в такій ситуації.

“Я не хотів би бути одним із шотландських гравців цього вечора. Світ зобов’язаний об’єднатися та заявити про неприйнятну поведінку Росії. Ви можете почути емоції в моєму голосі. Це моє головне почуття в цій ситуації”, – додав фахівець.

Ґрем Сунесс – шотландський футболіст і тренер. Неодноразово ставав чемпіоном Англії в складі “Ліверпуля”, а також вигравав чемпіонат Шотландії з “Рейнджерс”.

1986 року став тренером “Рейнджерс”, хоча ще продовжував грати й виграв ще кілька титулів. Тренував також “Ліверпуль”, “Галатасарай”, “Саутгемптон”, “Бенфіку”, “Ньюкасл”.

Стиковий поєдинок Шотландія – України відбудеться 1 червня.