Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів

На ранок 31 травня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав і спростував Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Приклад №1

Прокремлівські медіа повідомили, що “американські військові корпорації демонструють впевнене зростання своїх акцій на тлі допомоги США Україні. Річ у тім, що найбільші виробники зброї отримують суттєві прибутки від затягування бойових дій і постачання зброї в Україну”. Це – дезінформація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавали дітей на органи й вирощували націоналістів – пропагандисти оббріхують Червоний Хрест

Приклад №2

У міноборони РФ заявили, що “бойовики нацпідрозділу “Кракен” здійснюють каральні рейди в Харківській області щодо підозрюваних у проросійських настроях. Десятки затриманих додому досі не повернулися, про їхню долю нічого невідомо”. Це – дезінформація.

Приклад №3

“Рішення надати Україні “певну кількість артилерійських машин типу M109 A3GN” зумовлено не волею уряду Норвегії, а тиском американської влади й НАТО”, – повідомили російські ЗМІ з посиланням на одного з наукових співробітників Норвезького інституту міжнародних відносин. Це – маніпуляція.

Раніше американські ЗМІ повідомляли, що в Білому домі схвалили відправлення в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності й офіційно рішення можуть оголосити цього тижня.

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі відмовився підтвердити, що рішення надати пускові установки було ухвалене.