ЗМІ дізналося, які РСЗВ США можуть надіслати Україні

Президент Сполучених Штатів Америк Джозеф Байден не виключає посилання Україні ракетної системи залпового вогню (РСЗВ), але з меншою дальністю.

“РСЗВ розглядається, але на столі немає нічого з можливостями дальнього удару”, – сказав високопоставлений посадовець США The Washington Post.

30 травня Байден заявив, що Америка “не збираються посилати в Україну ракетні системи”, які можуть досягати Росії. Ідеться, зокрема, про спеціалізовані ракети, які можуть досягати більшої відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передадуть Україні ракетні системи, що можуть змінити хід війни – NYT

Це залишає відкритою можливість того, що Білий дім надішле Україні РСЗВ із ракетами меншої дальності.

Якщо США і нададуть Україні РСЗВ, то лише з дальністю пострілу близько 70 км (43 милі), а не тактичні ракетні системи, які стріляють майже на 295 км (186 миль), зазначило видання.

Експосол США у РФ Майкл Макфол підтвердив, що ЗСУ отримають американські ракетні системи залпового вогню, але такої дальності, яка не дозволить завдавати удари вглиб Росії.

“Уточнювальні коментарі від адміністрації президента США. Україна отримає нові партії високоточних ракет з більшою дальністю, ніж є сьогодні на озброєнні українських військових, але з їх допомогою не можна буде завдати удару вглиб Росії”, написав Макфол у Twitter 30 травня.

Доповнюється…