Трасу Бахмут-Лисичанськ контролюють ЗСУ, але терористи її постійно обстрілюють – Кириленко

Наразі трасу Бахмут-Лисичанськ контролюють Збройні Сили України.

Однак російські загарбники продовжують її обстрілювати. Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону UAразом.

Траса є важливою, адже саме нею відбувається евакуація мирних мешканців та підвіз гуманітарної допомоги. Крім того, вона є основною для забезпечення міст на Луганщині.

“Звичайно ж, це є дуже важлива траса для наших Збройних Сил. Коли ворогу не вдається заволодіти нею, він не припиняє спроби обстрілювати її, навіть коли розуміє, що вказаною трасою переміщується цивільне населення. Вона є небезпечною, але необхідною для нашої сусідньої Луганщини, для зв’язку між двома областями”, – зазначив Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину з танків, “Градів” і артилерії: фото воєнних злочинів

За його словами, ворог намагається заволодіти Авдіївкою, щоб у подальшому просунутися у бік Костянтинівки. Також Лиманський напрямок, який є прямим вихідом до Слов’янська та Краматорська, є одним з найважливіших для противника, адже він планує встановити контроль над всією Донецькою областю.

Він також додав, що наразі можлива евакуація з Авдіївки, де залишилося близько 4 тис. людей.

У Бахмутському та Краматорському районах Донецької області відновили електропостачання. Воно було відсутнє внаслідок ворожих обстрілів. Також зранку 30 травня ремонтники почали роботу з запуску Другого Донецького водогону.