Росія тримає в заручниках сім’ї окупантів – розвідка

Командування Російської Федерації тримає в заручниках сім’ї загарбників, які воюють в Україні.

“У випадку відмови окупантів від виконання бойових завдань, їхніх дружин та дітей погрожують переселяти в депресивні регіони далекого сходу РФ”, – повідомило Головне управління української розвідки у Facebook 30 травня.

Зазначається, у західному військовому окрузі РФ родинам офіцерів заборонили покидати територію країни.

“Дружини вертолітників вирішили відпочити за кордоном поки їхні чоловіки завдають ракетних та бомбових ударів по мирному населенню України на Слобожанському напрямку”, – додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Росії закликають убити два мільйони українців, еліту. Решта має злякатися і мовчати” – Кузьо

За даними розвідки, командування західного військового округу вже наказало примусово виселити зі службових квартир кілька родин військовослужбовців 332-го окремого вертолітного полку 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

Розвідка оприлюднила список воєнних злочинців цієї вертолітної ескадрильї. Ідеться про військову частину 12633. Аеродром “Пушкін”, Санкт-Петербург

“Усіх воєнних злочинців викриють та за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності”, – нагадали в ГУР.

26 травня активність ворожої авіації дещо знизилась, імовірно через погодні умови. Тактична авіація окупантів продовжує цілодобове патрулювання в акваторіях Чорного й Азовського морів та довкола кордонів України.

Складна ситуація для Сил оборони залишається на Луганському напрямку. Саме сюди найчастіше прилітають ракети різних типів, випущені літаками окупантів з території Росії.