Поклонялась російським солдатам і принижувала ЗСУ: у Житомирі затримали зрадницю

Жительці Житомира повідомили про підозру.

Жінка заперечувала збройну агресію Росії, схвалювала застосування хімічної зброї проти українських військових. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура в Telegram.

Протягом березня-квітня цього року вона неодноразово поширювала у соцмережах тексти з проросійських джерел із закликами до підтримки рішень та дій держави-агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині затримали “козачого полковника”, який здавав позиції ЗСУ

У текстах возвеличувала окупантів та принижувала українських військових. Поширювала заклики застосувати проти них хімічну зброю, аби “выкурить кротов из нор” у Маріуполі.

Колаборантка також поширювала ілюстрації із зображенням окупанта з підписом “Поклон тебе, солдат России”. Тим самим, схвалюючи воєнні злочини Російської Федерації.

Правоохоронці затримали 48-річного жителя Житомирського району. Чоловік схвалював путінську “спеціальну воєнну операцію” в Україні. Для пропаганди своїх поглядів прихильник рашистів використовував публічні місця. Зокрема, в центрі села, неподалік магазину та будинку культури, де завше людно, підозрюваний “роз’яснював”, що в Україні не війна, а проведення РФ “спеціальної воєнної операції”. Колаборант схвалював таке рішення, запевняючи односельчан, що після цього настане краще життя.