Своїх не забирають: околиці Сіверськодонецька “накрив” трупний запах окупантів

Російські окупанти не забирають своїх загиблих військових після штурмів Сіверськодонецька на Луганщині.

Через це на околицях міста стоїть трупний запах, заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в телемарафоні “Єдині новини” 30 травня, передає Gazeta.ua.

“Що стосується трупів, по яких вони (окупанти. – Gazeta.ua) ходять. Я можу вам сказати, що зараз достатньо спекотно. Температура висока. І на околицях міста стійкий трупний запах, тому що вони не забирають свої трупи”, – сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти просуваються всередину Сіверськодонецька – Гайдай

За його словами, окупанти змінили тактику у місті. Через те, що їм вдалося дещо просунутися у нього, загарбники прицільно б’ють по позиціях захисників. Попри це, українські воїни тримають оборону.

“Це дуже важка місія для кожного бійця. Я не зможу підібрати слів, щоб сказати, на скільки ці люди шляхетні і герої. Тому що у нас найважча ситуація. Нас обстрілюють з усього, що тільки є на озброєнні Росії. І хлопці все одно тримають частину Луганської області. Поки наші війська не отримають достатньо зброї, поки не переозброяться та не перегрупуються, для того, щоб зупиняти і далі відтісняти ворога”, – підсумував Гайдай.

Уранці 30 травня стало відомо, що окупаційні війська Росії увійшли на околиці Сіверськодонецька. Росіяни перекидають на Сіверськодонецький напрямок боєприпаси та техніку у великій кількості.

Захопити Сіверськодонецьк – це принципове завдання для окупаційного контингенту, заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, окупантам “байдуже, якою кількістю життів доведеться заплатити за цю спробу підняти російський прапор на бульварі, як гірко зараз звучить ця назва, Дружби народів”.