Ботанічний сад імені Гришка в Києві обстежують піротехніки: коли чекати на відкриття

Ботанічний сад імені Гришка почали обстежувати на наявність вибухонебезпечних предметів. Роботи підрозділу піротехнічних робіт КАРС “Київська служба порятунку” потребуватимуть кілька тижнів.

Група з пʼяти піротехніків обстежує територію ботанічного саду щодня впродовж 8 год. Про це повідомили в Департаменті муніципальної безпеки КМДА.

“Площа ботанічного саду чимала, майже 130 гектарів, тож роботи піротехніків затягнуться на тиждень-два. Знаємо, що охочих відвідувати ботсад багато, особливо зараз, у період весняних цвітінь. Проте наголошую, що для уникнення надзвичайних ситуацій ботанічний сад буде зачинений для відвідувачів до повного закінчення робіт з обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів”, – розповів Роман Ткачук, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

Піротехніки вже перевірили оранжерейний комплекс, даних щодо виявлення вибухонебезпечних предметів поки немає. До завершення обстеження території ботсад залишатиметься зачиненим.

У відкритій групі Facebook “Я люблю БотСад_Гришка” користувачі пишуть, що в саду можна поволонтерити – декілька годин зранку можна допомогти працівникам доглядати за рослинами. Після цього волонтерам обіцяють прогулянку безпечними дорогами до бузкового саду.

Піротехніки попереджають – якщо ви десь натрапили на підозрілий предмет, не чіпайте його, не намагайтеся розібрати чи перемістити. Негайно повідомте про небезпечну знахідку Службу порятунку за номером телефону 101.

Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України – науково-дослідна установа для проєктування і створення нових ботанічних садів і парків, розроблення наукових основ охорони біорізноманіття, озеленення та фітодизайну підприємств і організацій, а також інших напрямів теоретичної та прикладної ботаніки. Посідає одне з провідних місць серед найбільших ботанічних садів Європи.