Доказів достатньо: світові юристи звинуватили Москву в геноциді в Україні – ЗМІ

Доказів того, що Російська Федерація вчиняє геноцид і звірства, які спрямовані на знищення українців, достатньо. З цим погодилися 30 провідних світових правознавців й експертів із геноциду, які звинуватили державу-загарбницю в порушенні кількох статей Конвенції ООН.

Про це зазначають у першій незалежній юридичній доповіді, підготовленій американським центром New Lines Institute for Strategy and Policy і канадським Центром з прав людини імені Рауля Валленберга та присвяченій звинуваченням Росії в геноциді. Вони підкріплені довгим списком доказів, включно з прикладами масових убивств цивільних, насильницьких депортацій та дегуманізуючої антиукраїнської риторики, яку використовують вищі посадові особи РФ. Про це пише CNN.

Копії зазначеного документа отримають парламенти, уряди та міжнародні організації в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мені соромно бути росіянином” – громадянин РФ спалив на камеру свій паспорт

У виданні підкреслили, що в березні Україну відвідав експерт Інституту нових ліній Азім Ібрагім з метою збирання доказів для доповіді.

“Ми зібрали провідних юридичних експертів з усього світу, які вивчили всі докази та дійшли висновку, що Російська Федерація несе відповідальність за порушення Конвенції про геноцид в Україні “, – заявив він.

Зазначив, що ця війна, яку веде РФ проти України, “геноцидна за своєю природою”.

“Це дуже ретельне і детальне вивчення розгорнутих доказів. На сьогодні ми бачимо, що ця війна геноцидна за своєю природою, за мовою, що використовується, і за тим, як вона ведеться. Це цілком очевидно”, – наголосив Ібрагім.

Міжнародний трибунал для покарання найвищого військово-політичного керівництва Російської Федерації за воєнні злочини й міжнародний арбітраж для перетворення заморожених активів РФ на компенсації Україні має з’явитися до кінця літа.