Лиман на Донеччині здебільшого контролюють російські загарбники – Кириленко

Місто Лиман Донецької області здебільшого контролюють російські війська.

Однак українські захисники зайняли нові укріплені позиції на Лиманському напрямку. Про це в коментарі Hromadske розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Крім того, ЗСУ перегрупувалися на Світлодарському напрямку.

“Особливо гарячі бої на Лиманському напрямку. Більшість Лимана не контролюється українськими військовими. Так само, як і Світлодарський напрямок: відбулося перегруповування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз перебуває на території Світлодарської громади”, – зазначив він.

Терористи намагаються закріпитися на Лиманському напрямку, очікуючи контратак українських захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині 11 населених пунктів залишилися без води – фахівці потрапили під обстріл

Вздовж всієї лінії фронту на Донеччині тривають обстріли. Крім того, загарбники здійснюють авіаудари по містах, що відносно віддалені від лінії фронту. Зокрема, атакують Покровськ, Краматорськ і Бахмут.

Саме Бахмут, за словами Кириленка, особливо цікавить росіян, адже вони хочуть захопити всю область.

“А потім вони хочуть перекидати своє угруповання через Лиман завдяки контролю над трасою Бахмут-Сіверськодонецьк, щоб наступати на Донецькому напрямку. На півночі області основна ціль росіян – Слов’янськ та Краматорськ”, – підсумував він.

На Донеччині за добу російські окупанти обстріляли 11 населених пунктів. Окупанти вбили та травмували мирних жителів. Гатили з реактивних систем залпового вогню “Ураган”, важкої артилерії, танків і стрілецької зброї.

Під обстрілом ворога перебували населені пункти Авдіївка, Соледар, Лиман, Святогірськ, Залізне, Бахмут, Мар’їнка, Райгородок, Хрестище, Зоря та Виїмка.