Експрезиденту Молдови висунули звинувачення в корупції та держзраді: відео із суду

Колишньому президенту Молдови Ігорю Додону висунули звинувачення у корупції та державній зраді.

Речниця Генпрокуратури Молдови Маріанна Керпек зазначила, що відомство звернулося до суду із запитом про ордер на арешт Додона на 30 діб. Про це пише DW.

Адвокат експрезидента звинуватив владу в тиску на свого підзахисного та утримання у поганих умовах. Додон водночас заявив, що звинувачення проти нього сфабриковані, повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З’явилося відео затримання експрезидента Молдови Ігоря Додона

За словами Керпек, кримінальну справу щодо експрезидента порушено за чотирма статтями. Окрім пасивної корупції та держзради, йдеться також про незаконне збагачення та отримання фінансування політичної партії від злочинної організації.

Додона вже вивели із суду, який вирішує питання про його арешт.

Адвокат експрезидента також повідомив, що влада Молдови перешкоджає спілкуванню його підзахисного з пресою.

24 травня пройшли понад 10 обшуків у справі Додона. Його підозрюють у причетності до справи “Кульок”. 2019 року з’явилося відео, на якому молдавський олігарх Влад Плахотнюк передав Додону пакет із грошима.Тоді прокуратура справу не порушила, бо не була впевнена у достовірності відео.

Вдень Партія соціалістів влаштувала протест перед парламентом. Виконавчий секретар партії Влад Батринча заявив, що обшук у Додона – це “політичне шоу”, а влада намагається залякати опозицію.