На кожній другій київській АЗС виявили махінації з цінами

Після скасування держрегулювання вартості пального АЗС Києва на свій розсуд почали різко піднімати ціни, хоч за законом це мало відбуватися поступово.

Про це заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в столиці Олег Рубан пише УНН.

За його словами, у Києві деякі АЗС підняли вартість пального на 30-40%. При цьому ціни при знятті регулювання повинні підвищувати не відразу, а поступово.

«Це порушення чинного законодавства», – зазначив Рубан.

Зараз столичні заправки перевіряють спеціальні моніторингові групи, виявляючи факти порушень і проводячи заходи держконтролю. В ході таких рейдів фіксуються такі випадки, як надмірні залишки заробітків АЗС.

Після перевірки, за словами Рубана, піде клопотання перед відповідними органами, що видають ліцензію, про її позбавлення щодо даних правопорушників.

«На сьогодні вже розпочато і проводяться перевірки на 68 об’єктах АЗС. Порушення фіксуються в кожній другій за відсутності декларації», – пояснив начальник Держпродспоживслужби в Києві.

Він нагадав, що пальне в Україні відноситься до соціально значущих товарів, і за правилами передбачає перед початком підйому цін декларувати наміри про це, а не відразу роздувати вартість на 30%.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів України призупинив державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо.

Міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що Польща зі своїх запасів поставить Україні близько 25 тис. тонн бензину – аби допомогти впоратися з дефіцитом палива на ринку.

Міністерство економіки погодило необхідні регламенти для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу.