Зеленський розповів, скільки захисників наразі воюють за Україну

Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна потребує армію з 250 тисяч захисників. Наразі в лавах ЗСУ служать 700 тисяч бійців, і ми бачимо результат роботи такої армії.

Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю з нагоди третьої річниці інавгурації в ефірі Національного інформаційного марафону «UAразом».

«З точки зору обсягу тих сил, що задіяла росія для нападу – використовуючи абсолютно все, навіть резерви, використовуючи тиху мобілізацію, не оголошуючи війну, багато військ зосередивши і в Криму, і в білорусі – це був великий об’єм. Я думаю, з таким об’ємом сил жодна країна Європи не впоралася б. Аналітики підкреслювали, що якщо буде повномасштабне вторгнення, то Україна не буде готова, росіяни зможуть захопити все за 2-3 дні. Зрозуміло, що ми в 28 разів менше по території, ми не можемо зосередити сили, наприклад, навколо Києва, бо треба розтягувати і ППО, і танки, й іншу техніку по всій території. Нам потрібна армія не 250 тисяч, і навіть плюс 100 тисяч, що ми планували з наступного року, не могли б зупинити ворога. Сьогодні це 700 тисяч, і ви бачите результат роботи 700-тисячної армії», – зазначив Зеленський.

Також голова держави згадав про можливості мати потужнішу ППО, яка захистила б небо України.

«В країнах НАТО є відповідна зброя, є ППО, спроможні захистити небо від тих перших ракетних ударів, через які ми багато втратили і в ППО, і в техніці на початку війни. Я вважаю що ми були непогано підготовленими, росіяни не знали про багато речей. І потім вони все це отримали», – додав президент.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має бути офіційно визнана державою-спонсором тероризму. Особливо важливим є посилення санкційного тиску на банківський сектор країни-агресора.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров виступив з погрозами у бік Заходу. Глава відомства відзначив, що наслідки «оголошеної Заходом тотальної гібридної війни проти Росії» відчують усі без винятку.

Російський диктатор і міжнародний терорист володимир путін пригрозив третім країнам «блискавичними ударами» за втручання у війну проти України. І за створення загроз стратегічного характеру.

В Росії вкотре виступили з погрозами знищувати конвої зі зброєю, яку відправляють українським військовим з-за кордону. Цього разу з такою заявою виступив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.