Україну на війні захищають 700 тисяч військових

Україну на війні захищають 700 тисяч військових.

Уся ця кількість людей і техніки розкидані по всій території країни. Про це під час інтерв’ю з нагоди третьої річниці з дня інавгурації розповів президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

“Для такої країни, як Україна, потрібна армія не у 250 тисяч, а значно більша”, – зазначив глава держави. На початку 2022 року він підписав указ про збільшення збройних сил на 100 тис. на наступний рік.

Президент переконаний, що навіть ці 100 тисяч не змогли б зупинити повномасштабний напад Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Найголовніший курс місце України серед рівних, і ми йдемо цим шляхом” – Зеленський

“З точки зору тих сил, які застосувала РФ, використовуючи абсолютно все, використовуючи навіть резерви, використовуючи таку “тиху мобілізацію”. Вони перекидали війська, збільшення було і в Криму, і в Білорусі на різних напрямках. Це дійсно великий об’єм. Я думаю, що на сьогодні з таким об’ємом жодна країна Європи не впоралась би”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що у країнах НАТО є відповідна зброя, є Patriot, є серйозна ППО, які спроможні захистити небо від тих перших ударів, через які Україна і втратила в перші дні.

Зеленський вважає, що Україна непогано підготувалась до війни Росія не знала про багато речей. І ця підготовка допомогла, що Україну не захопили у перші дні, як це прогнозували розвідки і військові аналітики.

За словами президента, попри дані різних розвідок, насправді ніхто не знав, якою буде війна.

“Бо диявол криється у деталях : чи ти воюєш з тими силами і засобами, які є на території Білорусі. Чи з тими, які переходять через територію Білорусі і йдуть на Україну. Чи підуть з Білорусі танками, чи конкретно з Білорусі летять ракети. Чи ти воюєш з одною країною чи вже з двома”, – сказав Зеленський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що він впевнений у перемозі України у війні проти РФ.