Загарбники блокують виїзд людей із Херсонщини – колона стоїть п’ятий день

Російські загарбники продовжують блокувати виїзд із Херсонської області в бік Кривого Рогу.

Колона транспорту стоїть вже п’ятий день. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Геннадій Лагута під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

“Є проблема з виїздом людей. Уже п’ятий день стоїть колона в бік міста Берислав, Давидів Брід, населених пунктів у бік Кривого Рогу Дніпропетровської області – це єдиний шлях виходу людей на неокуповану територію”, – зазначив він.

За його словами, він керує областю з Миколаєва, де перебуває з перших днів війни. Члени його команди також працюють з Кривого Рогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін планує анексувати частину України, щоби погрожувати ядерною зброєю – ISW

Серед працівників Херсонської ОВА, як нагадав Лагута, не було жодного зрадника. Він наголосив, що в області всі розуміють, “яку роль підготував окупант”.

Загарбники зараз не дали жодного “гуманітарного коридору” для ввезення харчів і медикаментів, а також на евакуацію мирних мешканців. Зокрема, ідеться про порятунок дитячих будинків, інтернатів, літніх і хворих людей.

За його словами, ситуація в області “тяжка”. Лагута також розповів, що терористи викрадають людей, які відмовляються співпрацювати, а також затримують українських активістів і блогерів.

Голова комітету ради федерації з конституційного законодавства РФ Андрій Клішас заявив, що мешканці тимчасово захоплених територій України мають право вирішувати, чи хочуть вони жити з Росією. Таким чином він натякнув на можливу анексію Херсонської та Запорізької областей.